Če ne bi vsaj z
besedo omenili izvrstne kulinarike, bi bi bila naša kuharica Mirjam
upravičeno lahko užaljena. Že prvo kosilce je razblinilo strah, da
bi se domov vrnili sestradani. Na krožniku imamo vsak dan meso in
solato, ni pa konca presenečenjem v obliki pohanih svinjskih
zrezkov, francoske solate, makaronfleisha (za njega prisegam, da je
enak kot doma), paradižnikove solate z bučnim oljem, tenstanih
bučk, pire krompirja popečenega v pečici … mnjam. Človek si je
zmotno predstavljal, da bodo vsaj večerje bolj borne, saj si jih
kuhamo sami. Tukaj so se fantje izkazali v velikem slogu – Boki je
postal prvak v peki palačink (tokrat prisegam, da so boljše kot
tiste doma ;), Tim je strokovnjak za sladkovodne kozice na buzaru
(amm podatek, da osnovna komponenta, vino, manjka, ni niti za odtenek
zmotila naših brbončič), Žiga je edini, ki vsakodnevni riž
spremeni v presenetljivo dobro prilogo – sovpada z dejstvom, da je
fant prinesel malo kurkume, pimenta in limonine trave iz Slovenije.
Da pa naš »skromen«jedilnik ne bi utrpel pomanjkanja sladic,
vstopiva v akcijo še z Melito. Naredili sva bananin biskvit,
pudingov kolač in mlečni riž … v slogu obliznimo si vse prste.
Sem omenila, da imamo na dva dni svež kruh? ;) Skratka, prilagam
dokaze!
Ni komentarjev:
Objavite komentar