sobota, 10. avgust 2013

Vrhunska kulinarika ali kako se sredi Afrike odlično je

Če ne bi vsaj z besedo omenili izvrstne kulinarike, bi bi bila naša kuharica Mirjam upravičeno lahko užaljena. Že prvo kosilce je razblinilo strah, da bi se domov vrnili sestradani. Na krožniku imamo vsak dan meso in solato, ni pa konca presenečenjem v obliki pohanih svinjskih zrezkov, francoske solate, makaronfleisha (za njega prisegam, da je enak kot doma), paradižnikove solate z bučnim oljem, tenstanih bučk, pire krompirja popečenega v pečici … mnjam. Človek si je zmotno predstavljal, da bodo vsaj večerje bolj borne, saj si jih kuhamo sami. Tukaj so se fantje izkazali v velikem slogu – Boki je postal prvak v peki palačink (tokrat prisegam, da so boljše kot tiste doma ;), Tim je strokovnjak za sladkovodne kozice na buzaru (amm podatek, da osnovna komponenta, vino, manjka, ni niti za odtenek zmotila naših brbončič), Žiga je edini, ki vsakodnevni riž spremeni v presenetljivo dobro prilogo – sovpada z dejstvom, da je fant prinesel malo kurkume, pimenta in limonine trave iz Slovenije. Da pa naš »skromen«jedilnik ne bi utrpel pomanjkanja sladic, vstopiva v akcijo še z Melito. Naredili sva bananin biskvit, pudingov kolač in mlečni riž … v slogu obliznimo si vse prste. Sem omenila, da imamo na dva dni svež kruh? ;) Skratka, prilagam dokaze!








Ni komentarjev:

Objavite komentar